2021-12-13 08:08:58• hírek • Bede Emőke

Alig néhány hónapos kiskutyát dobott ki egy férfi Nagykárolyban

A nagykárolyi Puffi Egyesület számolt be közösségi oldalán arról, hogy szombat délután egy, a Román Hadsereg útján félrehúzott autóból egy alig néhány hónapos kutyakölyköt dobtak ki.

A beszámoló szerint szombat délután egy fekete BMW állt meg a város központjában, a Román Hadsereg útján. A sofőr, B. L. a csomagtartóban található zsákból egy kb. 2-3 hónapos kiskutyát húzott elő, majd ledobta az autó melletti tócsába, a sors kegyére bízva a védtelen állatot. Az illető ezt követően komótosan visszaszállt a járműbe, majd elhajtott a helyszínről. A férfi pechére azonban az esetnek szemtanúja volt egy kolozsvári férfi, D. C. C. is, aki nem maradt közömbös a látottak kapcsán, és a kocsija fedélzeti kamerája által rögzített felvételek birtokában azonnal tárcsázta a nagykárolyi rendőrséget.


Az időben megtett bejelentésnek és a rendőri munkának köszönhetően a szóban forgó személyt sikerült azonosítani, és a 205/2004-es állatvédelmi törvény értelmében akár 1000 és 3000 lej közti bírságra is számíthat.



A Puffi Egyesület szerint a kiskutya nagyon ijedt volt, és legalább annyira éhes is, mely egyértelműen arra utal, hogy a férfi már az ominózus esetet megelőzően sem bánt vele kesztyűs kézzel. A blökit szerencsére sikerült befogni, és jelenleg egy kedves hölgynél van ideiglenes gondozásban.


„Nagykárolyiak, arra kérjük önöket, vegyenek példát erről a kolozsvári úrról, és lépjenek fel minden elítélendő tettel szemben, ha azt látják, hogy valaki törvényt sért. Ne maradjanak közömbösek, hiszen ez által is a tisztességes emberek javát szolgálják. Csak így érhetünk el változást, beleértve a kutyák elhagyását is” – zárja beszámolóját az egyesület.


Nem ez volt egyébként mostanában az első eset, ahol a kameráknak köszönhetően sikerült lebuktatni egy állatelhagyót. Épp egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról az ügyről, melyben egy érszentkirályi nő Tasnád egyik félreeső utcájában dobta ki kocsija csomagtartójából az ebet. Pechére a térfigyelő kamera is rögzítette szívtelenségét, így a helyi rendőrség rövid időn belül azonosítani tudta őt. A nő ellen a hatóság megtette a szükséges jogi lépéseket, illetve a kutyát is visszavitték neki.


A kérdés most már csak az, hogy ezen ebek gazdái az elszámoltatás hatására változtatnak-e magatartásukon vagy inkább addig autóznak majd, míg egy olyan utcára nem bukkannak, ahol már a kamerák sem láthatják, ha útilaput kötnek a szerencsétlen ebek talpára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: